אוכל
    חדש חדש!
    חופש-נופש
    טיול-מקום
    מסע-הרפתקה
    מבלים עם ילדים
    פילון
  אוכל
    בתי אוכל
    תזונה
    בידור ומוסיקה
    איכות חיים, בריאות וסביבה
    האמנויות
    מחשבות ודעות
    לכל המשפחה
    פרוזה
    ספרי ילדים
    טעמנו והתרשמנו
    עסקים

'KEG' – מסעדת שף, בר ופאב בטיילת בת-ים

מאת: צוות התרשמות

המקום תוסס, מציע מנות שף וגם מגוון בירות על הבר במחירים סבירים המצדיקים את הביקור במקום

 

הגענו ל- 'KEG' בשעת ערב, בעקבות המלצה, אחרי שעשינו בקלות את הדרך מרעננה עד לטיילת של בת-ים, בפחות מחצי שעה. חזית המסעדה איננה מרשימה, ואינה מסגירה את מה שקורה בפנים, אף כי השלט ברור לעין. ובכל זאת, לא יכולנו להיכנס למקום לפני שנעמדנו גבוה מעל חוף הסלע המפורסם, בולעים את האורות הנוצצים שעל החוף. בילדותנו כה הרבינו לנפוש ולשחות במקום, ומאז, כבר עשרות שנים, לא ביקרנו כאן.

 

בת-ים עוברת מהפך שקט, שונה מזה של תאומתה חולון, עיר הילדים, אך חיובי כמוהו. כאן שם המשחק אינו ילדים, כי אם תיירות. הטיילת מתפתחת להיות משהו דומה לטיילת של נתניה, עם בתי מלון ומסעדות, וכבר עכשיו מגיעים אליה רבים וטובים מגוש דן והשרון. את המסעדה של יאן ומארק, אחים, שותפים וכמעט-רופאים, גילו בינתיים גם לא מעט חובבי גסטרונומיה מחולון, בת ים וראשון לציון, רבים מהם יוצאי ברית המועצות לשעבר. הם פוקדים את המקום בכל ימות השבוע, ולא רק בשישי שבת. וכך, גם אנו שמחנו לגלות שהמקום היה די מלא, למרות גודלו, אף כי לנו נמצא במהירות שולחן נוח.

 

המלצרית החביבה גילתה ידע רב על התפריט, ונידבה גם פרטים מעניינים על הבעלים. כל כך מעניינים, שלבסוף שאלנו אם יש לה קשר אל המקום, והתברר שהיא בתו של הבעלים, יאן. מלצרות ואירוח הם רק תחביב משפחתי אצלה, והיא הולכת בגדול על לימודי רפואה, אם אתם דווקא מתעניינים. האווירה במקום היתה נעימה, ושתי כוסיות השמפניה שקיבלנו כפתיח עודדו אותנו ללכת על התפריט "בגדול". שיטוט קל בין המנות הראשונות, ה"בין לבין" והעיקריות (כן, יש בתפריט שלוש "מדרגות" שכאלה) גילה היצע מעניין של אוכל ואלכוהול אירופאי שכלל מגוון בשרים, דגים ופירות ים. מכיוון שהמקום מתהדר גם בעשרה סוגי בירות מובחרות, הזמנו בירה בלגית ובירה צ'כית, והרשנו למלצרית לעזוב אותנו כדי שנוכל להתעמק בתפריט ולקבל החלטות.

 

התחלנו עם "סלמון בכבישה ביתית" שהגיע בתוך צנצנת שקופה ומכוסה והדיף ניחוחות עישון, שמיר וקוויאר. הקלמארי הפריך, שהוא ממנות ה"בין לבין" הגיע עם איולי שאטה והיה, לטעמנו, פשוט נפלא. קלמארי פריך אפשר בהחלט לאכול כפי שהוא, אבל הרוטב כיסה אותו בשמלה סקסואלית שהילכה קסמים על החיך שלנו. בשלב זה, ואחרי שהתפתינו ללחם המחמצה השחור והפרוס, הבנו שלא נצליח לשמור על הדיאטה, והזמנו את העיקריות: קדרת קסרול פירות ים מבושלים ביין אדום ו"שוקרוט", תבשיל כרוב עם בשר מעושן ונקניקיות בראטוורסט. שתי המנות ענו בהחלט לציפיות שלנו. אגב, את השוקרוט, (הבשר המעושן היה טעים אף יותר מהנקניקייה), אוהבים לאכול רק מתי-מעט. אלה, שעניין הכרוב הכבוש עושה להם טוב ולא רע, או אם הם ממוצא גרמני.

 

מאוחר יותר מצא אחד הבעלים והשף - יאן, שהוא לא בוגר בי'ס לרפואה, לא רק שף חובב, לא רק אביה של המלצרית, אלא גם חובב יינות ובעל אוסף פרטי מרשים, כמה דקות פנויות והתיישב לידנו. בתוך דקותיים כבר היה ברור שמדובר באדם שהוא "שורד אמיתי", ואחד שחצב את דרכו בחיים בשתי ידיו. יאן הוא עולה ותיק מאזרבייג'אן. בשנות השמונים נישא והחל בלימודי הרפואה: "תמיד רציתי ללמוד רפואה, ולכן לא ויתרתי עליה גם כשהגעתי לישראל עם 200 דולר בלבד, אישה וילדה, והתמקמנו בחולון. חשבתי שבישראל יתאפשר לי לסיים את הלימודים, שבהם השקעתי כבר חמש שנים, אבל לצערי בישראל איש לא הכיר בהם.  נאלצתי להכריע בין אהבתי ללימודי הרפואה לבין פרנסת המשפחה ובחרתי בפרנסה.”

 

אחרי שכילה ארבע שנים בפרנסות מזדמנות העיז יאן ללכת על הדבר האמיתי: "אני אוהב לבשל, אבל בעבר זה היה תחביב בלבד. החלטתי להפוך את התחביב למקצוע, ונרשמתי ל"בישולים", בית ספר גבוה לבישול. עברתי כמה מטבחי מסעדות בחיי, צברתי ידע ובעיקר אומץ, עד שקיבלתי הצעה להיכנס כשותף באחת המסעדות המצליחות בתל אביב. במקביל התחלתי ללמד בישול וכיום אני גם מרצה בבתי ספר שונים לבישול בארץ ובחו"ל."

 

לפני כמה חודשים עשה יאן צעד נועז נוסף, מבחינתו, ופתח עם אחיו את KEG (שפירושה חבית עתיקה). "שמנו דגש במנות התפריט שלנו על סגנון אירופאי מגוון שיש בו מנות הכוללות מגוון בשרים, דגים ופירות ים". המנות מתומחרות במחיר התחלתי שווה לכל נפש (לישיבה על הבר) של 34 ₪ ועד למנות זוגיות, כמו "חצי מטר נקניקייה" וספייר-ריבס לבן במרינדת רימונים, במשקל 800 גרם, ובמחיר של 180 ₪

 

מסעדת KEG, בן גוריון 61, בת ים טל': 057-9443270



לכל הכתבות בנושא >>