חדש חדש!
    חדש חדש!
    חופש-נופש
    טיול-מקום
    מסע-הרפתקה
    מבלים עם ילדים
    פילון
  אוכל
    בתי אוכל
    תזונה
    בידור ומוסיקה
    איכות חיים, בריאות וסביבה
    האמנויות
    מחשבות ודעות
    לכל המשפחה
    פרוזה
    ספרי ילדים
    טעמנו והתרשמנו
    עסקים

דורון אראל: שעה על גג העולם - מצוינות בדרך לפסגה



"טיפוס הרים כנמשל להצלחה בעסקים" הוא נושא הרצאתו של ההרפתקן הישראלי המפורסם ביותר במכון ויצמן, מבית "רוח הפקות"

דורון אראל הוא הישראלי הראשון שהשלים את כיבוש שבע הפסגות: טיפוס על ההר הגבוה ביותר בכל אחת משבע היבשות (כולל אנטרקטיקה והקוטב הצפוני). אראל, יליד גבעתיים, חלם מילדותו לטפס על הרים. בגיל 14 קנה חבל וציוד טיפוס והחל בטיפוס על כל צוק ומצוק במדבר יהודה ובארץ ישראל כולה. את כל מאמציו השקיע בכיוון של טיפוס. הוא היה הראשון שארגן משלחות טיפוס שיצאו מישראל ובמקביל יצר קשרים עם מטפסים מרחבי העולם ולשתף עימם פעולה. בצבא שירת בסיירת מטכ"ל, ולאחר השחרור, ובתוך כדי קידום קריירת הטיפוס, סיים את החוג לגיאולוגיה של האוניברסיטה העברית בירושלים.

 

דורון הוא הישראלי הראשון שעמד על גג העולם והניף את דגל ישראל! ארבעים ואחד ימי טיפוס ארוכים התנקזו אל רגע הניצחון הזה! המסע תועד בסרט טלוויזיה ובספרו "שעה על גג העולם". (12.5.1992) בשנת 2004 יצא במשלחת משותפת ישראלית-ערבית בשיתוף "מרכז פרס לשלום". 4 ישראלים ו-4 ערבים בילו קרוב לארבעים יום על סירת מפרש בים הסוער ובטיפוס על הר ללא שם באנטרקטיקה. מבצע זה, שכונה "לשבור את הקרח", זיכה אותו בפרס על גישה ייחודית לפתרון קונפליקטים.

 

בהרצאתו דורון מקשר בין סיפור הטיפוס לפסגת האוורסט לבין העולם העסקי. בהרצאה הוא מדבר על מוטיבים מרכזיים בדרך לניצחון, הגדרת והשגת מטרות,  יעדים, דרכי פעולה, מנהיגות, חישוב סיכונים, עבודת צוות בתנאי לחץ, שמירה על מוטיבציה גבוהה לאורך זמן רב, פשרות, על המחיר שמשלמים ועל היום שאחרי "גג העולם". הטיפוס כרוך בסבל ובסיכון גבוהים ודורש יכולת פיזית , נפשית ומיומנות וניסיון שנרכשו בשנים ארוכות של טיפוס הרים.

רק 6% מבין המטפסים מצליח ועל כל שבעה שמגיעים לפסגה- אחד לא יורד.

 

יום שישי 23.4.10 שעה 11:00 (התכנסות לכיבוד שעה 10:00) אולם אבנר מכון וייצמן רחובות. כרטיסים ב 75 ₪. במשרדי לוטוס 08-9467890  08-9364979


 כתבות נוספות
לכל הכתבות בנושא >>